Woninginbraak

Elke minuut van de dag een woninginbraak

In Nederland vindt er gemiddeld elke minuut een woninginbraak plaats. Dit betekent dat zo'n 1440 woningen per dag door ongenode gasten worden bezocht. En per jaar gaat het om ruim 525.000 inbraakpogingen. Dus gemiddeld wordt er in elke woning in Nederland eens in de tien jaar ingebroken. En ondanks deze gegevens is er in een groot aantal woningen in Nederland zeer gemakkelijk in te breken. Een woningbraak is altijd een traumatische ervaring. Naast het feit dat er materiële schade is, tv of DVD speler moet opnieuw worden aangeschaft, is de emotionele schade vaak nog veel groter. Het gevoel van onveiligheid kan vaak nog maanden, zo niet jaren duren. Hierdoor ontstaan slaapproblemen en zelfs angststoornissen behoren tot de mogelijkheid. En dan natuurlijk nog het verlies van bijvoorbeeld sierraden met een onvervangbare emotionele waarde.

Wie is nu die inbreker?

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u trouwens de kans dat er in uw woning wordt ingebroken aanzienlijk verkleinen. Hierbij moet u rekening houden met een aantal zaken. Meestal is de inbreker bekend met de plaatselijke situatie van de regio waar hij gaat inbreken. Een belangrijk feit is dat een inbraak binnen 30 seconden moet kunnen plaatsvinden. Daarom monteren wij uitsluitend producten met het SKG keurmerk, met minimaal 2 sterren, wat aangeeft dat dit 3 minuten inbraakwerend is.

Inbraakpreventie verdient meer aandacht

Wetende dat hoe vaak er wordt ingebroken en wat voor soort persoon de gemiddelde inbreker is, kunnen we op een eenvoudige wijze een aantal maatregelen nemen om het de inbreker een stuk lastiger te maken.

Hiervoor kunt u dan ook advies via ons aanvragen!