Waarom beveiliging?

Beveiliging

 

Vaak horen wij mensen zeggen: "Bij ons wordt niet ingebroken!", of "Als ze binnen willen komen, dan komen ze toch wel binnen."

Het aantal woninginbraken is de afgelopen twee jaar met 15% gestegen, waarbij van alle inbraken slechts 7% wordt opgelost.

Daarom is goede beveiliging zo belangrijk!

Inbraak in uw woning maakt vaak veel los. Niet alleen op materieel gebied, zoals de rotzooi die u aantreft door opengetrokken kasten of lade's en de beschadigingen aan ramen of deuren.

Minstens zo belangrijk is de emotionele schade die u kunt oplopen.

Wanneer een erfstuk, zoals een halsketting van uw moeder, een bedelarmband met beeltenissen van uw kinderen of uw foto- en filmcamera's met unieke opnamen erop, ontvreemd zijn, is dit onvervangbaar en kan geen verzekeringsuitkering dit verlies compenseren.

Maar minstens zo belangrijk is het gevoel dat vreemden, wellicht terwijl u boven lag te slapen, in uw woning zijn geweest. Het gevoel van uw woning als veilige plek van geborgenheid, is dan wreed verstoord. Dit kan tot een langdurige periode van onbehagen leiden.

Daarom is het raadzaam de woning preventief deugdelijk te beveiligen met inbraakwerend hang- en sluitwerk en niet af te wachten tot een inbraak daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.